Lynnbrooke

This award-winning project is located in an existing community of traditional housing. Scheurer’s goal was to create a solution that felt compatible with the surrounding area and was warm and comfortable for the new residents. The main entry to the building used a secondary access road, and was centrally located, which enabled all the communal functions to be available to both Alzheimer’s patients and seniors. The Alzheimer’s special-care wing functions with its own secondary entry, along with a private internal courtyard. Main residents are located in a T-shaped wing opposite from the main street and facing the outdoor activity area. The entry rotunda, dining and other common areas inside were designed to feel like a mountain lodge with use of stone and exposed wood for warmth. The project’s success lies in making the facility feel “non-medical” and more “residential” with materials and finishes that are timeless and established for the residents’ peace of mind.